perjantai 22. toukokuuta 2009

Merkittävä NLP-hanke pian nettiin

Wolfram Alpha on saanut paljon julkisuutta. Minäkin kokeilin, mutta en ollut kovin myyty, vielä. N. kuukauden päästä on toinen, pienempi, mutta jännittävämpi projekti, "the Texai bootstrap dialog system" tulossa nettiin. Sen tarkoitus on chatbot- periaattella harjoittaa ja kehittää Texai-hankkeen englanninkielen taitoja.

Luonnollisen kielen hallinta on paljon vaativampaa kuin lojbanin hallinta. En odota vakuuttavaa suoritusta vielä vuosiin, ja siksi odotan erittäin suurella mielenkiinnolla Texain julkaisuversiota, joka siis on "vain" "bootstrap dialog system".

Mutta on todettava, että alueella tapahtuu paljon. Kerron lähiaikoina taas lisää omista lojbanissa pysyvissä kokeiluistani.

4 kommenttia:

Knowledge kirjoitti...

Tämä on mielenkiintoinen kyselypalvelu:
http://www.hunch.com/

Sivusto kysyy ensin 20 kysymystä jolla profiloi käyttäjän. Esim asutko maalla vai kaupungissa, pidätkö impressionismistä vai realismista, ja missä maanosassa asut. Eli kysymyksiin on valmiit vastauksen joista valitaan yksi.

Käyttäjän vastattua ensimmäisen kierroksen kysymyksiin sivusto suosittaa valmiita kysymyksiä, esim mistä brittikomedioista voisin pitää?

Kun käyttäjä edelleen vastaa seuraavan tason kysymyksiin hänen sketsi-maustaan niin kone sitten listaa 3 sopivinta vastausta. Ja tietysti sponsoroidut linkit lisäksi.

Knowledge kirjoitti...

Mainittakoon että Hunch ei mallinna mitään kieltä lojban-tyyliin, mutta ongelman ratkaisua kylläkin...

JuSa kirjoitti...

Steve Reed näyttää olevan edelleen lomalla, koska blogia ei ole päivitetty. Odotan "kärsimättömänä". Mutta eiköhän näissä asiassa tilanne ole niin, että kaikki aikataulut kusevat, niin minulla kuin muillakin. Mutta silti mennään vaihtelevalla nopeudella eteenpäin.

Hannu kirjoitti...

Kiitos hyvästä blogista. Mielestäni eräs tärkeimmistä seikoista NLP-valmennusta valittaessa on, että valmentaja/kouluttaja on NLP:n kehittäjän Richard Bandlerin lisenssoima.