maanantai 4. elokuuta 2008

Olen vain perässähiihtäjä

Mutta ainakin tiedän olevani oikealla ladulla, vaikka se hieman huonoluistoinen välillä onkin.

Löysin tänään pieneksi yllätyksekseni Singularity Instituutin sivuilta, osasta "Research Areas" instituutin lojban-tavotteen:

"Lojban: A Language for Communicating with Early-Stage AGIs. Lojban is a constructed language with hundreds of speakers, based on predicate logic. Thus, it is particularly suitable for communication between humans and AGIs. A Lojban parser exists, but needs to be modified to make it output logic expressions, which will then allow Lojban to be used to converse with logic-based AGI systems. This will allow communication with a variety of AI systems in a human-usable yet relatively unambiguous way, which will be valuable for instructing AGI systems, including ethical behavior instruction."

Toisin sanoen instituutilla on kovin sama näkemys kuin minulla lojbanin tärkeydestä. Teksti on viime vuodelta ja vaiheen on tavoitteena kestää vuoteen 2011, eli he lienevät jo päässeet hyvään vauhtiin. Lisäksi olen varma, että maailmalla on enemmän tai vähemmän piilossa useita muitakin samankaltaisia lojban-projekteja.

Siis nyt kun tiedän vielä varmemmin, että ajatukseni ovat perusteltuja, niin eikun jatketaan ladun avaamista ja latuverkon laajentamista. Sukset jalkaan tervetuloa mukaan ladulle!

Ei kommentteja: